Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител прие посланика на Кралство Норвегия

14 март 2014 17:12,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1076
снимка

На 14.03.2014 г. областният управител Корнелий Желязков прие Н.Пр. Гюру Катарина Викьор, посланик на Норвегия у нас. Тя беше придружавана от г-жа Светла Семерджиева, ръководител програма „Финансов механизъм на ЕИП“. На срещата присъстваха заместник областните управители Огнян Арабаджиев и Неджми Ахмед. Нейно Превъзходителство е на визита в област Сливен във връзка с откриването на модернизиран комплекс на затвора в Сливен, в който са обновени здравния център и детската ясла с финансиране от норвежкия финансов механизъм.

Г-н Желязков представи правомощията на областния управител и административно-териториалното устройство на областта.

Той запозна гостите с интересни факти от историята и богатото културно наследство, което притежават общините от Област Сливен.

Г-жа Семерджиева представи информация за една от програмите, които Кралство Норвегия финансира в България, програма “Културно наследство и съвременни изкуства”. Тя обясни, че програмата се управлява от Министерство на културата, като в момента е обявена покана за подаване на проектни предложения с краен срок 19 май 2014 г. Програмата е публикувана на сайта на Министерство на културата.

Обсъдени бяха възможностите за обогатяване на туристическите продукти предлагани в региона.

Г-жа Викьор подчерта, че Сливен е интересен регион с богати културно-исторически дадености. Счита, че е важно програмата на норвежкия финансов механизъм да подпомогне проекти на бенефициенти от областта.

В края на срещата г-н Желязков покани Нейно Превъзходителство да посети културно-историческите забележителности на Област Сливен.

Снимки

снимкаснимкаснимка