Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проектът на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 беше представен в областна администрация Сливен

14 март 2014 17:20,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1005
снимка

На 14.03.2014 г. в областна администрация Сливен се проведе информационна среща за представяне на проекта на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 /ОПРЧР/. Мероприятието, което бе в рамките на проект „Областен информационен център – Сливен“ с партньор областна администрация Сливен, беше открито от областния управител Корнелий Желязков. Участие взеха представители на общините, териториални звена на централната изпълнителна власт, социално-икономическите партньори, които са членове на областни съвети и комисии, представители на сливенските медии.

При откриването на информационната среща господин Корнелий Желязков посочи, че според Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България, сключените договори по ОПРЧР с бенефициенти от област Сливен са 56 на стойност над 5 600 000 лв., което е добър атестат за приключването на стария програмен период.

Г-жа Десислава Георгиева - държавен експерт в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” на Министерство на труда и социалната политика представи проекта на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Г-жа Георгиева обясни, че оперативната програма предстои да бъде внесена в Европейската комисия за започване на преговори за одобряването й.

Предвижда се програмата да има пет приоритетни оси:

Приоритетна ос 1 Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места

Приоритетна ос 2 Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване

Приоритетна ос 3 Модернизация на институциите на пазара на труда, социалното включване и здравеопазването

Приоритетна ос 4 Транснационално сътрудничество

Приоритетна ос 5 Техническа помощ

Всяка приоритетна ос е разделена на инвестиционни приоритети, всеки от които включва мерки и дейности, фокусирани към постигането на отделни специфични цели.

Представени бяха целевите групи и бенефициентите по всеки инвестиционен приоритет.

Приоритетите, целите и дейностите, заложени в проекта на оперативна програма са насочени основно към повишаване на заетостта и преодоляване на бедността и социалното изключване.

След представянето присъстващите поставиха своите въпроси.

Снимки

снимкаснимкаснимкаснимкаснимка