» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител прие посланика на Кралство Норвегия

14 March 2014 17:12,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1079
снимка

На 14.03.2014 г. областният управител Корнелий Желязков прие Н.Пр. Гюру Катарина Викьор, посланик на Норвегия у нас. Тя беше придружавана от г-жа Светла Семерджиева, ръководител програма „Финансов механизъм на ЕИП“. На срещата присъстваха заместник областните управители Огнян Арабаджиев и Неджми Ахмед. Нейно Превъзходителство е на визита в област Сливен във връзка с откриването на модернизиран комплекс на затвора в Сливен, в който са обновени здравния център и детската ясла с финансиране от норвежкия финансов механизъм.

Г-н Желязков представи правомощията на областния управител и административно-териториалното устройство на областта.

Той запозна гостите с интересни факти от историята и богатото културно наследство, което притежават общините от Област Сливен.

Г-жа Семерджиева представи информация за една от програмите, които Кралство Норвегия финансира в България, програма “Културно наследство и съвременни изкуства”. Тя обясни, че програмата се управлява от Министерство на културата, като в момента е обявена покана за подаване на проектни предложения с краен срок 19 май 2014 г. Програмата е публикувана на сайта на Министерство на културата.

Обсъдени бяха възможностите за обогатяване на туристическите продукти предлагани в региона.

Г-жа Викьор подчерта, че Сливен е интересен регион с богати културно-исторически дадености. Счита, че е важно програмата на норвежкия финансов механизъм да подпомогне проекти на бенефициенти от областта.

В края на срещата г-н Желязков покани Нейно Превъзходителство да посети културно-историческите забележителности на Област Сливен.

Photos

снимкаснимкаснимка