» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проектът на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 беше представен в областна администрация Сливен

14 March 2014 17:20,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1021
снимка

На 14.03.2014 г. в областна администрация Сливен се проведе информационна среща за представяне на проекта на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 /ОПРЧР/. Мероприятието, което бе в рамките на проект „Областен информационен център – Сливен“ с партньор областна администрация Сливен, беше открито от областния управител Корнелий Желязков. Участие взеха представители на общините, териториални звена на централната изпълнителна власт, социално-икономическите партньори, които са членове на областни съвети и комисии, представители на сливенските медии.

При откриването на информационната среща господин Корнелий Желязков посочи, че според Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България, сключените договори по ОПРЧР с бенефициенти от област Сливен са 56 на стойност над 5 600 000 лв., което е добър атестат за приключването на стария програмен период.

Г-жа Десислава Георгиева - държавен експерт в Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” на Министерство на труда и социалната политика представи проекта на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Г-жа Георгиева обясни, че оперативната програма предстои да бъде внесена в Европейската комисия за започване на преговори за одобряването й.

Предвижда се програмата да има пет приоритетни оси:

Приоритетна ос 1 Подобряване достъпа до заетост и качеството на работните места

Приоритетна ос 2 Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване

Приоритетна ос 3 Модернизация на институциите на пазара на труда, социалното включване и здравеопазването

Приоритетна ос 4 Транснационално сътрудничество

Приоритетна ос 5 Техническа помощ

Всяка приоритетна ос е разделена на инвестиционни приоритети, всеки от които включва мерки и дейности, фокусирани към постигането на отделни специфични цели.

Представени бяха целевите групи и бенефициентите по всеки инвестиционен приоритет.

Приоритетите, целите и дейностите, заложени в проекта на оперативна програма са насочени основно към повишаване на заетостта и преодоляване на бедността и социалното изключване.

След представянето присъстващите поставиха своите въпроси.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимкаснимка