» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

МЛАДИТЕ ФИЛОСОФИ ОТ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ ВЗЕХА УЧСТИЕ ВЪВ ФИЛОСОФСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК - СВЯТ” 2014

24 March 2014 14:30,
Emission of: Humanitarian School 10 years ago, number of readings: 2318
философска конференция

На 21 март СОУ „Константин Преславски” в град Бургас отвори вратите си за традиционната ученическа философска конференция - осемнадесета по ред. Домакините посрещнаха над 70 участници от 40 училища в страната. Фрагментите, по които трябваше да работят участниците от IX до XII по избор бяха: „Силата на ума се увеличава от упражненията, а не от покоя.”/Александър Поуп/, „Човек трябва да носи хаос в душата си, за да се роди танцуваща звезда.” /Фридрих Ницше/, „Светът е книга и който не пътува, чете само една и съща страница.” /Св.Аврелий Августин/.

За пореден път беше спазена традицията на нашата гимназия да участва на този форум. Под ръководството на г-жа Маргарита Маркова свои есета разработиха и представиха Мария Радева-9а клас, Неделина Павлова-10а клас, Дебора Александрова-11а клас и Илияна Сотева-12а клас. Компетентно жури, състоящо се от преподаватели от философските факултети на СУ”Климент Охридски” и ВТУ”Св.св.Кирил и Методий”, експерти и водещи учители по философия в гр.Бургас, оценяваха философската образованост, оригиналността, самостоятелността и убедителността при представянето и защитата на есетата, както и участието в дискусиите. За първи път регламента на конференцията даде възможност и участие с презентация на тема “Красотата ще спаси света”.

Всички участници увеличиха силата на ума си, преоткриха света – книга, а отличени бяха, тези които са преборили хаоса в душите си, за да станат танцуващи звезди.

Кристин Баджева 11а клас

Photos

философска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференцияфилософска конференция