» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ЕДИН МНОГО ТЪРЖЕСТВЕН И ВЪЛНУВАЩ ЮБИЛЕЙ

25 March 2014 15:52,
Emission of: OS "P. Hitov" 10 years ago, number of readings: 2579
7 ОУ

На 21 март 2014 година Седмо основно училище „Панайот Хитов” – Сливен отбеляза своя 170-годишен юбилей. Спазвайки дългогодишната традиция, на този ден всички учители и ученици се строиха на спортната площадка в двора на училището за издигане на националното знаме. После тържествено бе посрещнато и знамето на училището.

След това всички потеглиха към паметника на Панайот Хитов, където в знак на почит и благодарност поднесоха венец и цветя.

Вечерта от 18.00 часа в Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен, беше изнесен концерт, в който участваха настоящи и бивши ученици от училището. Много ученици, родители, настоящи и бивши учители изпълниха залата . Сред официалните гости бяха кметът на община Сливен, инженер Кольо Милев и заместник-кметове, началникът на Регионалния инспекторат по образование Александър Борисов и много експерти от РИО. Изпълненията на всички участници бяха толкова хубави, че получиха заслужени аплодисменти. Многото поздрави и пожелания за празника за пореден път доказаха, че училището е сред най-уважаваните в града – истински работещо, даващо знания и възпитание на своите многобройни възпитаници.

Поздравителни адреси и цветя бяха получени от министъра на образованието, професор Анелия Клисарова , от Областна управа, от Община Сливен, от РИО Сливен, от Регионална лекарска колегия, от Областен съвет на БЧК ,от Природоматематическа гимназия „Добри Чинтулов”- Сливен, от СОУ „Константин Константинов”, ОУ „Елисавета Багряна”, ОУ „Братя Миладинови” и др.

Photos

7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ7 ОУ