Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОПРОВЕРЖЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

27 март 2014 19:49,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1031
Снимка

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОПОВ,

 

Ползвам се от правото си на отговор относно публикация в Агенция „Седмица” под заглавие „Подведен ли е областният управител Корнелий Желязков, или просто безсрамно лъже?”

В публикацията отново са изложени твърдения, които не отговарят на действителността:

1. Цитираният в публикацията Акт за общинска собственост /АОС/ № 922/20.11.2003 г. за УПИ I, кв.181 по ПУП на гр. Нова Загора, е не за 4648 кв.м., а е за 2456 кв.м., като част от имот в съсобственост с „Напредък-пътнически превози” АД, гр. Нова Загора. Считам, че АОС е издаден от община Нова Загора неправилно, тъй като имотът не отговаря на характеристиките за общинска собственост, съгласно § 7, ал.1, т.6 от Закон за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/.

2. Обръщам внимание, че актовете за общинска собственост нямат правопораждащо действие, съгласно чл.5, ал.3 от Закон за общинската собственост /ЗОС/. Съставеният от нас акт за държавна собственост е вписан в служба по вписвания без възражение, което означава, че в имотния регистър няма дублиране с други актове за собственост.

3. Не отговаря на истината твърдението, че издаването на акт за държавна собственост /АДС/ за 17-18 дка. и продажбата са извършени в един и същи ден - Областна администрация е издала АДС на 18.09.2013г., а заповедта за продажба е от 08.10.2013г. Отново припомням, че подобни случаи на ликвидиране на съсобственост се извършват без търг, по реда на чл.45а от Закон за държавната собственост /ЗДС/ и чл.36 от Закон за собствеността. На основани чл. 45а, ал.1 ЗДС, имотът е продаден на цена, изготвена от независим оценител, за която поддържам мнението си, че е обосновано определена и достатъчно висока, предвид обстоятелствата на съсобственост.

4. С писмо от 25.11.2013г. документацията за сделката с поземления имот е изпратена на Окръжна прокуратура, съгласно установената практика, във връзка с тяхно Постановление от 11.02.2009г.

С настоящето опровержение считам случаят за напълно изяснен пред обществеността и повече не се ангажирам да отговарям на необосновани и неправилни твърдения.