» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ОПРОВЕРЖЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ

27 March 2014 19:49,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1034
Снимка

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОПОВ,

 

Ползвам се от правото си на отговор относно публикация в Агенция „Седмица” под заглавие „Подведен ли е областният управител Корнелий Желязков, или просто безсрамно лъже?”

В публикацията отново са изложени твърдения, които не отговарят на действителността:

1. Цитираният в публикацията Акт за общинска собственост /АОС/ № 922/20.11.2003 г. за УПИ I, кв.181 по ПУП на гр. Нова Загора, е не за 4648 кв.м., а е за 2456 кв.м., като част от имот в съсобственост с „Напредък-пътнически превози” АД, гр. Нова Загора. Считам, че АОС е издаден от община Нова Загора неправилно, тъй като имотът не отговаря на характеристиките за общинска собственост, съгласно § 7, ал.1, т.6 от Закон за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/.

2. Обръщам внимание, че актовете за общинска собственост нямат правопораждащо действие, съгласно чл.5, ал.3 от Закон за общинската собственост /ЗОС/. Съставеният от нас акт за държавна собственост е вписан в служба по вписвания без възражение, което означава, че в имотния регистър няма дублиране с други актове за собственост.

3. Не отговаря на истината твърдението, че издаването на акт за държавна собственост /АДС/ за 17-18 дка. и продажбата са извършени в един и същи ден - Областна администрация е издала АДС на 18.09.2013г., а заповедта за продажба е от 08.10.2013г. Отново припомням, че подобни случаи на ликвидиране на съсобственост се извършват без търг, по реда на чл.45а от Закон за държавната собственост /ЗДС/ и чл.36 от Закон за собствеността. На основани чл. 45а, ал.1 ЗДС, имотът е продаден на цена, изготвена от независим оценител, за която поддържам мнението си, че е обосновано определена и достатъчно висока, предвид обстоятелствата на съсобственост.

4. С писмо от 25.11.2013г. документацията за сделката с поземления имот е изпратена на Окръжна прокуратура, съгласно установената практика, във връзка с тяхно Постановление от 11.02.2009г.

С настоящето опровержение считам случаят за напълно изяснен пред обществеността и повече не се ангажирам да отговарям на необосновани и неправилни твърдения.