» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Консултации при областния управител за състава на Районната избирателна комисия

28 March 2014 17:14,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 956
Снимка 1

На 28.03.2014 г. при областния управител Корнелий Желязков бяха проведени консултациите за определяне състава на Районната избирателна комисия /РИК/. Всички представители от Сливен на парламентарно представените политически партии и коалиции в националния и в Европейския парламент бяха надлежно представени на консултациите.

За ръководството и състава на РИК Централната избирателна комисия /ЦИК/ излезе с две решения: №7-ЕП/23.03.2014 г. и №13-ЕП/24.03.2014 г. Съгласно тях в избирателни райони с до 9 мандата разпределението на членовете на партии и коалиции е следното: ПП ГЕРБ и Коалиция за България – по 5; ПП ДПС – 2; Атака, НДСВ и Синята коалиция – по 1. Според същите решения на ЦИК, ръководството на РИК се състои от един председател, двама заместник-председатели и един секретар, като те не могат да са от една и съща партия или коалиция.

Първоначално номинациите за председател бяха две - Стелли Стефанова /ГЕРБ/ и Тодор Чакъров /Коалиция за България/. След допълнителни консултации, ГЕРБ оттеглиха своята кандидатура и единодушно бе одобрено предложението за Тодор Чакъров. Единият от заместник-председателите беше избран с единодушие - Росица Тодорова /ГЕРБ/. За втори заместник-председател бяха разгледани предложенията на Атака – Димитър Въндев и на Синята коалиция – Пепа Митева.

Четирима от участниците в консултациите подкрепиха Въндев, а двама – Митева. Това беше вписано в протокола, който ще бъде изпратен до ЦИК, а тя ще избере втория заместник-председател. За секретар на РИК единодушно бе одобрена Севда Османова /ДПС/.

Останалите предложения за състава на РИК са: Стелли Стефанова; Петя Руменова; Милена Мангинова; Жанета Стойчева; Радка Пенева; Мария Чомпова; Чавдар Марков; Васил Петров; Бадър Хасанов и Мартин Благоев.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 6Снимка 5