Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национална кампания „Детската безопасност – споделена грижа и отговорност“ стартира днес

23 април 2014 13:36,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 925
Снимка 1

На 23.04.2014 г., по време на заседание на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, се дава официален старт на Националната кампания „Детската безопасност - споделена отговорност и грижа“. Организатор е Държавната агенция за закрила на детето с активното съдействие на държавни институции, граждански организации и общини. Областна администрация Сливен е един от партньорите в кампанията.

Пред ДНА - Сливен Българският червен кръст – Сливен в партньорство с областна администрация дадоха началото на кампанията в област Сливен. Младежите от БЧК показаха как се оказва първа медицинска помощ при различни инциденти. Демонстрацията наблюдава заместник областният управител Огнян Арабаджиев.

Особен интерес у гражданите предизвика тестването с т. нар. алкоочила. Те симулират виждане с различен промил алкохол и позволяват на трезва глава да се види как изглежда светът след употреба на алкохол.

Държавната агенция за закрила на детето обяви 2014-та за година на правата на децата в България. Предвиждат се информационни кампании, детски конкурси, конференции, дискусии и срещи между отговорните за децата институции в различни градове в страната.

Оперативните цели на кампанията са да повлияе на национално ниво за повишаване на обществената ангажираност по отношение на:

- намаляване на степента на наранявания при децата при пътни инциденти и битов травматизъм за превенция на рисковете;

- да помогне за предотвратяване на детските наранявания чрез повишаване на информираността, знанията и уменията за справяне с проблема;

- да подкрепи разработването и съблюдаването на планове за действие на местно и национално ниво, ограничаващи нараняванията при децата;

- да ускори приемането, прилагането и изпълнението на програми за безопасността на децата, основани на доказани добри практики на европейско и национално ниво.

Дейностите в рамките на кампанията са провеждане на национален конкурс за детска рисунка и фотография/фотоколаж на тема „Победи опасността” за деца от 5 до 18 години. Организира се и конкурс за реализация на инициативи, програми и проекти по превенция на рисковете от злополуки и наранявания при деца. Конкурсът е за училища, читалища, детски градини, клубове и школи за деца, домове за деца, лишени от родителска грижа и неправителствени организации.

ПРИКАЧЕНИ ФАЙЛОВЕ:

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4

Файлове