Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Панорама на образованието 2014 беше открита днес

23 април 2014 15:36, Областна администрация Сливен
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 618
Снимка 1

На 23.04.2014 г. във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров” беше открита Панорама на образованието 2014. Присъстваха заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева, народният представител Деян Дечев, заместник областният управител Неджми Ахмед, кметът на община Сливен Кольо Милев, началникът на РИО-Сливен Александър Борисов, заместник-кметове, директори на училища, учители и ученици. Организатори на двудневната панорама са Регионалният инспекторат по образованието – Сливен и Център за кариерно ориентиране – Сливен. Във фоайето на театъра щандове са подредили училищата от общината, както и „Факултет и Колеж“ – Сливен.

Панорамата представя сливенските профилирани и професионални гимназии, както и СОУ, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през учебната 2014/15 г. Целта е да се подпомогне ориентацията на завършващите 7 клас и основно образование в община Сливен и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.

По-късно в обновената сграда на бившия Дом на учителя беше открит Център за кариерно ориентиране – Сливен. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий благослови дейността на центъра и оцени като много отговорна работата на кариерните консултанти. Ръководител на центъра, който функционира от октомври 2012 г., е Бисерка Димитрова. Програмите по кариерно ориентиране, които преминават всички ученици от 1 до 12 клас в цялата област Сливен, им помагат да намерят отговор на трудните и важни въпроси за професионалното им ориентиране. Петима експерти в центъра по занимателен начин дават отговор на въпроси, свързани с избора на образование, обучение и работа. Организират се и множество форуми на училищно, междуучилищно, общинско и областно ниво.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9