Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриха Панорама на образованието и Центъра за кариерно ориентиране

23 април 2014 13:41, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 10 години, брой четения: 1653
---

Общинският съветник от ГЕРБ-Сливен и председател на Постоянната комисия по образование в ОС Стела Костова присъства на откриването на Панорама на образованието в ДТ „Стефан Киров”. По-късно тя се включи и в церемонията по откриване на Центъра за кариерно ориентиране. Стела Костова поднесе кошница с цветя на ръководителя на центъра Бисера Димитрова и поздравления от името на народния представител Десислава Танева и областното ръководство на партията.

Панорамата на образованието ще продължи до 24 април. Тя представя всички профилирани и професионални гимназии в Сливен, както и СОУ, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през новата учебна година, един частен професионален колеж и Педагогическия факултет към ТУ – София.

 

Целта на проявата е да помогне на завършващите 7-ми клас и основно образование да се ориентират в предложенията на училищата и да се информират за възможностите за обучение по профили и специалности. Организатори на Панорама на образованието са Регионалният инспекторат по образованието – Сливен и Центърът за кариерно ориентиране.

 

С водосвет, извършен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, по-късно бе открит и Центърът за кариерно ориентиране. Програмите по кариерно ориентиране, през които преминават през последните две години всички ученици от 1 до 12 клас в цялата Сливенска област, помагат децата да намерят отговор на всички въпроси, отнасящи се до професионалното ориентиране. На въпросите, свързани с избора на образование, обучение и работа, по занимателен и атрактивен начин, дават отговор кариерните консултанти. Специалистите в центъра организират разнообразни форуми на училищно, междуучилищно, общинско и областно ниво.

Снимки

------------------------