» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Панорама на образованието 2014 беше открита днес

23 April 2014 15:36,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1011
Снимка 1

На 23.04.2014 г. във фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров” беше открита Панорама на образованието 2014. Присъстваха заместник-министърът на образованието Атанаска Тенева, народният представител Деян Дечев, заместник областният управител Неджми Ахмед, кметът на община Сливен Кольо Милев, началникът на РИО-Сливен Александър Борисов, заместник-кметове, директори на училища, учители и ученици. Организатори на двудневната панорама са Регионалният инспекторат по образованието – Сливен и Център за кариерно ориентиране – Сливен. Във фоайето на театъра щандове са подредили училищата от общината, както и „Факултет и Колеж“ – Сливен.

Панорамата представя сливенските профилирани и професионални гимназии, както и СОУ, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през учебната 2014/15 г. Целта е да се подпомогне ориентацията на завършващите 7 клас и основно образование в община Сливен и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.

По-късно в обновената сграда на бившия Дом на учителя беше открит Център за кариерно ориентиране – Сливен. Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий благослови дейността на центъра и оцени като много отговорна работата на кариерните консултанти. Ръководител на центъра, който функционира от октомври 2012 г., е Бисерка Димитрова. Програмите по кариерно ориентиране, които преминават всички ученици от 1 до 12 клас в цялата област Сливен, им помагат да намерят отговор на трудните и важни въпроси за професионалното им ориентиране. Петима експерти в центъра по занимателен начин дават отговор на въпроси, свързани с избора на образование, обучение и работа. Организират се и множество форуми на училищно, междуучилищно, общинско и областно ниво.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9