» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител участва в церемонията по награждаването на здравен мениджър на годината

28 April 2014 13:59,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 901
Снимка

На 25.04.2014 г. в „Национал Палас“ – Сливен д-р Тодор Черкезов - дългогодишен директор на болницата в гр. Кърджали, получи наградата „Здравен политик, мениджър на годината“. Това стана в присъствието на областния управител Корнелий Желязков, кмета на община Сливен Кольо Милев, директорите на РЗОК и РЗИ – Сливен д-р Андон Василев и д-р Виолета Узунова и на МБАЛ „Д-р Иван Селимински” д-р Васислав Петров, членове и гости на Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт.

Присъждането на наградата „Здравен политик, мениджър на годината“ става на базата на редица специализирани критерии, сред тях: високо ниво на управление и преподавателска дейност, участие в разработването на здравни стратегически и нормативни документи, обществена ангажираност и др.

Връчването на престижното отличие бе част от открит форум на тема: „Роля на неправителствените организации в подкрепа на здравеопазването в България”, организиран от Националното сдружение за здравна политика и мениджмънт. На форума бяха обсъдени важни теми като демонополизирането на Здравната каса и подобряване на здравеопазването в страната.

В приветствието си при откриване на двудневния форум областният управител каза, че приема домакинството на форума в гр. Сливен като признание за високото ниво на медицинско обслужване в областния център. Разчита, че в докладите и обсъжданията ще се предложат мерки за подобряване на здравните грижи и в другите общински центрове и малките населени места от областта.