Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Световният ден за безопасност и здраве при работа отбелязаха в Сливен

28 април 2014 14:18, Областна администрация Сливен
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 580
Снимка

На 28.04.2014 г. се отбелязва Световният ден за безопасност и здраве при работа. По този повод пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки в градинката пред „ПЕЧ“ бяха положени цветя. В поклонението участваха заместник областният управител Неджми Ахмед, членове на Областния съвет по условия на труд, представители на синдикатите, Дирекция „Инспекция по труда“, Териториално поделение на НОИ, граждани.

Международната организация на труда обявява 28 април като Световен ден за безопасност и здраве при работа. Целта е да се насочи вниманието на правителства, работодатели и работници към важността на проблемите по безопасност на труда и да се подчертае необходимостта от предотвратяване на трудови злополуки и влошено здраве чрез социален диалог и тристранно сътрудничество.

28 април е повод отново да се препоръча създаването и поддържането на превантивна култура за здраве и безопасност на работното място, при която правото на здравословни и безопасни условия на труд се спазва на всички нива – управляващи, работодатели и работещи. Това е и едно от фундаменталните човешки права.

Данните на Международната организация на труда са тревожни. Повече от 2 млн. и 300 хил. работници умират ежегодно в резултат на трудови злополуки и професионални болести. В област Сливен през 2013 г. са декларирани 59 злополуки, от тях 57 са регистрирани като трудови. Станалите на работното място злополуки са 55. Две от злополуките са със смъртен изход. До инвалидност са довели 5 злополуки.