» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Форум представи най-интересните съвременни професии

29 April 2014 17:41, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 9 years ago, number of readings: 2275
Форум

От 16 до 30 април ХІІ ОУ ”Елисавета Багряна” традиционно чества „Дни на Багряна”. В наситената програма с общоучилищни прояви и спортни състезания, се проведе и форумът „Най-атрактивни съвременни професии” по инициатива на центъра за кариерно ориентиране - Сливен. На 28 април ученици от седмите класове на ОУ „Елисавета Багряна” представиха своите атрактивни професии – пилот на самолет, фотограф и инженер. Изправени пред избора на училище и професия, младите възпитаници дискутираха и търсеха отговор на въпроса: Кои са най-атрактивни и интересни професии днес? С един нестандартен подход бъдещите гимназисти представиха своя избор пред гостите на форума.

Тестовете, свързани с разкриване на техните умения, интереси, способности, вземане на решение чрез решаване на казуси и разбира се, пътят на тяхната кариера, накараха седмокласниците сериозно да се замислят за своя професионален път. А най-подходящата професия е тази, която отговаря на техните интереси, умения, способности.

„Учениците имат нужда от часове по кариерно ориентиране – споделя г-жа Дончева. – Важно е, подрастващите да се замислят за своето бъдеще, за пътя на избора на професия, за своите силни страни и факторите, които ограничават постигането на мечтата. Насърчаваме ги да открият вътрешните водачи – онези (скритите) неща, които определят избора им, нещата, които харесват и вълнуват – обобщи кариерният консултант г-жа Дончева.

В края на форума бяха връчени грамоти на участниците, а г-жа Величка Христова – директор на училището, похвали младите ентусиасти и им пожела успешно представяне на предстоящите изпити.

Центърът за кариерно ориентиране - Сливен благодари на г-жа Христова и Татяна Николова - педагогическият съветник, за подкрепата и съдействието да се осъществи форумът „Най-атрактивни съвременни професии”. Надяваме се, че съвместната дейност ще продължи и за в бъдеще.

Photos

ФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорумФорум