Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Младежи от Областния съвет на детето управляваха областта за един ден

09 май 2014 15:15,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1012
Снимка 1

На 09.05.2014 г. представители на Областния съвет на детето управляваха област Сливен. Дейността е по проект „Управляваме заедно“. Той беше спечелен от Общинския съвет на децата – Сливен и е в рамките на по-големия „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“, който се осъществява в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

Една от многобройните дейности по проект „Управляваме заедно“ е ученици – членове на Областния съвет на детето, да „заместят“ областния управител, кметове и заместник-кметове, директори на дирекции в различни институции от област Сливен.

Днес Станимир Грозев – ученик от СОУ „Христо Ботев“ – Нова Загора и председател на съвета на детето, седна в стола на областния управител Корнелий Желязков. Ламбрини Янакиева от Гимназия с преподаване на западни езици и Георги Георгиев от Професионална гимназия по икономика вземаха решения вместо заместник областните управители Неджми Ахмед и Огнян Арабаджиев. Главният секретар Кирил Аврамов запозна с функциите си своята заместничка Диметра Кръстева от 12 Основно училище. Мария-Вероника Ничева от Природо-математическа гимназия и Вилислава Илиева от 12 Основно училище заместиха директорите на двете дирекции в областна администрация - Сливен Радостин Койчев и Гергана Джамбазова.

Младежите имаха възможността да се запознаят от първо лице как протича един работен ден в областна администрация Сливен. Те преминаха през целия процес по разпределение и изпълнение на задачи и разрешаване на казуси и участваха при вземане на решения.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 6Снимка 5Снимка 7Снимка 8