» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Младежи от Областния съвет на детето управляваха областта за един ден

09 May 2014 15:15,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1013
Снимка 1

На 09.05.2014 г. представители на Областния съвет на детето управляваха област Сливен. Дейността е по проект „Управляваме заедно“. Той беше спечелен от Общинския съвет на децата – Сливен и е в рамките на по-големия „Насърчаване на детското участие чрез укрепване ролята на детските/младежки съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“, който се осъществява в партньорство между УНИЦЕФ България, Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ и Фондация „Партньори-България“, с подкрепата на Министерство на образованието и науката.

Една от многобройните дейности по проект „Управляваме заедно“ е ученици – членове на Областния съвет на детето, да „заместят“ областния управител, кметове и заместник-кметове, директори на дирекции в различни институции от област Сливен.

Днес Станимир Грозев – ученик от СОУ „Христо Ботев“ – Нова Загора и председател на съвета на детето, седна в стола на областния управител Корнелий Желязков. Ламбрини Янакиева от Гимназия с преподаване на западни езици и Георги Георгиев от Професионална гимназия по икономика вземаха решения вместо заместник областните управители Неджми Ахмед и Огнян Арабаджиев. Главният секретар Кирил Аврамов запозна с функциите си своята заместничка Диметра Кръстева от 12 Основно училище. Мария-Вероника Ничева от Природо-математическа гимназия и Вилислава Илиева от 12 Основно училище заместиха директорите на двете дирекции в областна администрация - Сливен Радостин Койчев и Гергана Джамбазова.

Младежите имаха възможността да се запознаят от първо лице как протича един работен ден в областна администрация Сливен. Те преминаха през целия процес по разпределение и изпълнение на задачи и разрешаване на казуси и участваха при вземане на решения.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 6Снимка 5Снимка 7Снимка 8