» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител почете 9 май – Ден на победата и Ден на Европа

09 May 2014 15:20,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1007
Снимка 1

На 09.05.2014 г. отбелязваме Деня на победата над фашизма и Деня на Европа. По традиция венци и цветя на признателност бяха поднесени на паметника за загиналите съветски войни, участвали във Втората световна война на Хамам баир.

Денят на победата почетоха депутатът в Европейския парламент Евгени Кирилов, областният управител Корнелий Желязков и заместващият го „За един ден“ Станимир Грозев, кметът на община Сливен Кольо Милев, общински съветници, ветерани от войната, представители на граждански организации от града и др.

В словото си областният управител каза, че е много важно да помним подвига на съветските войски и воините от Първа българска армия, за да можем да отстояваме правото си да живеем в мир. Защото ценностите на свободата и на мира са ценности на обединена Европа.

Евродепутатът Евгени Кирилов каза, че днес трябва да намерим общото между Празника на Европа и Деня на победата. Той напомни, че не трябва да пренебрегваме опасностите от ситуацията в Украйна, която може да ни доведе до ръба на нова огромна криза. Той се надява, че Русия и Европейският съюз имат общо бъдеще и следва всички да работят в тази посока, за да има дълготраен мир в цяла Европа. Г-н Кирилов завърши словото с думите на Юлиус Фучик: „Хора, бдете!“.

Поздравления за празника бяха поднесени от кмета Кольо Милев, от Съюза на ветераните, от Дружеството за приятелство с народите от ОНД и др.

По-късно през деня цветя бяха поднесени и на Братската могила в Градската градина.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9