» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Информационна среща „Как Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013 инвестира във висшето образование?“

14 May 2014 17:03,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 967
снимка

На 14 май в зала „Георги Данчев“ в Областна администрация Сливен се проведе информационната среща, на която бяха представени използваните възможности за развитие на висшето образование в България, чрез проекти, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013. Срещата беше организирана съвместно с Областния информационен център – Сливен.

За лектор беше поканен доц. д-р Красимир Спиров от Технически университет София, който сподели опита на университета.

Доц. Спиров отдели най-много внимание на проекта на Инженерно-педагогическия факултет в Сливен с наименование „Развитие на дистанционен център за електронно обучение на инженерно-педагогически кадри“. Най-важните конкретни цели при създаването на дистанционния център за обучение са:

• Изграждане на среда за непрекъснато обучение на инженерно-педагогически кадри и подобряване качеството на професионалното образование у нас;

• Развитието на електронни форми на дистанционно обучение и улесняване на ученето през целия живот.

В рамките на проекта е закупена уеб базираната платформа Blackboard Collaborate, която се използва за дистанционно обучение в много университети по света. Тя позволява онлайн обучение, общуване и работа в екип от много хора.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимкаснимкаснимка