Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков и неговия екип посетиха ТУ – Сливен

28 октомври 2009 11:17,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1632
Участници в работната среща

На 27.10.2009 г. от 13.00 часа в зала 1309 на Инженерно-педагогически факултет, по покана на Ръководителя на База Сливен, ТУ – София - проф. д-р инж. Ст. Карапетков се проведе работна среща на хабилитирания и ръководен състав с г-н Марин Кавръков – областен управител на Област Сливен и неговия екип.

На срещата присъстваха зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев, експерт за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова и г-жа Петя Качарова -началник отдел регионално развитие.

Срещата беше първа по рода си, опознавателна и много ползотворна. На нея бяха обсъдени редица проблеми, които представителите на университета поставиха пред областната управа.

Информация за състоянието и перспективите на ТУ - Сливен представи проф. Ст. Карапетков.

Той пожела представители от университета да бъдат включени в регионалните съвети на областна администрация.

Проф. Ст. Карапетков помоли областния управител г-н Марин Кавръков за подпомагане и съдействие за откриване на магистърски програми по икономика в ТУ - Сливен.

Проблемите, които се поставиха на работната среща са свързани с осигуряването на педагогическата практика на студентите, бюджетното ценообразуване, законовите промени в облагането труда на научните работници, участието на университета в изготвянето и реализацията на проекти по различни програми, участието на колежа в работните групи в Държавната автомобилна агенция при подготовката на законовите промени.

Областна администрация получи предложение за участие на научните работници от ТУ – Сливен в разработване на приоритетните програми на Област Сливен. Експертната помощ ще е безвъзмездна, научните работници са готови да помагат, защото са част от този град, обичат го и са готови да работят за него.

Всички участници в срещата по предложение на доц. Динко Палов се обединиха около идеята по създаване на работна група от научни работници и експерти на Областна администрация и ТУ- Сливен.

Снимки

Участници в работната срещаУчастници в работната среща