Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Почетен знак на областния управител връчи Корнелий Желязков на министър Терзиева

19 май 2014 11:38,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 1001
Снимка

На 19.05.2014 г. областният управител Корнелий Желязков връчи на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева почетния знак на областния управител на област Сливен. Министър Терзиева беше удостоена с него за значим принос в провеждане на регионалната политика и за изграждане на инфраструктурни обекти в област Сливен.

Областният управител посрещна министъра на регионалното развитие в областна администрация. Г-жа Терзиева беше придружавана от Стефан Чайков – председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Жанета Жикова – началник кабинет на министър Терзиева. Участие в срещата взеха народните представители Валери Жаблянов и Деян Дечев, Ева Жечева – председател на Държавната агенция за закрила на детето, кметът на община Сливен Кольо Милев и Асен Гагаузов – областен председател на БСП-Сливен.

Бяха дискутирани въпроси, засягащи област Сливен в контекста на предстоящото стартиране на новата Оперативна програма „Региони в растеж“.

Г-н Желязков постави въпроса за Сливенските минерални бани. По думите му комплексът се очертава като обект, заслужаващ развитие. То трябва да се случи в сътрудничество с община Сливен. Общината следва да заяви своите намерения там, за да се съчетаят държавният и общински интерес.

В отговор министърът на регионалното развитие каза, че след като е готова финансовата обосновка за обекта, няма да има проблеми да се придвижи бързо въпросът по предоставяне в собственост на общината на Минералната баня и Санаториума. Държавата достатъчно се е бавила през годините и министър Терзиева се надява сега да има бързо развитие, за да бъдат привлечени инвестиции. „Трябва да създадем инвестиционен климат, иначе няма как да дойдат инвестиции. Правителството работи упорито по тази задача. Трябва бързо да очертаем политиките и да ги облечем законодателно,“ каза тя.

След срещата министър Терзиева даде кратък брифинг, на който отговори на въпроси на медиите.

Преди това министър Терзиева и придружаващите я лица направиха инспекция на ремонтирания третокласен път III-5305 (път I-7, обход на гр. Ямбол – с. Веселиново, с. Завой – с. Желю войвода – път I-6 – с. Калояново) в участъка от км. 15+000 до км. 20+000. Ремонтът се финансира по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“, а бенефициент е АПИ. Стойността на проекта е 1 630 000 лв. Гостите бяха посрещнати от Богдан Йорданов - кмет на с. Желю войвода.

Според министър Терзиева този обект е поредната стъпка към изпълнението на практика на новата политика в сектор пътища, а именно подобряване на състоянието на малките пътища. От Публичната инвестиционна програма са отделени 50 млн.лв. за ремонти на второкласната и третокласна пътна мрежа. Политиката на правителството е свързана не само с продължаване строителството на магистрали, но и с рехабилитацията на по-малките пътища, които имат огромна нужда от спешни ремонти.

Снимки

Снимка 1Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6