» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Национални игри за трансплантирани и диализирани ще се проведе в Сливен

21 May 2014 16:49,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 909
Снимка

В периода 30.05.2014 г. - 01.06.2014 г. в Сливен ще се проведат VI-те Национални игри за трансплантирани и диализирани. Те се организират от Обществен съвет за подкрепа на донорството /ОСПД/ гр. Сливен в партньорство с „Български съюз на трансплантираните”, Изпълнителната агенция по трансплантации в България и община Сливен. Те са част от Националната кампания за донорство, подкрепена от Министерство на здравеопазването.

Проявите в рамките на програмата ще започнат на 30.05.2014 г. от 20.30 ч. с Парад на донорството, който ще тръгне от сградата на НТС и ще завърши на площад „Хаджи Димитър“. Там игрите ще бъдат официално открити, като се очаква министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева да присъства на церемонията. Ще бъде отслужена и заупокойна молитва в памет на донорите.

Националните игри за трансплантирани и диализирани ще се проведат за първи път извън столицата. Сред целите на игрите е да популяризират донорството и да стимулират трансплантациите в България, която е на едно от последните места в света. Друга цел е да се провокира желанието за спорт и изяви и да се повиши самочувствието на трансплантираните и диализираните.

Организаторите са убедени, че тазгодишните игри ще спомогнат за увеличаването на трансплантациите и формирането на нови нагласи и убеждения за положителната сила на този най-висш акт на хуманизъм и любов към ближния.