Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

110 работни места по програма „Сигурност“ са утвърдени за област Сливен

21 май 2014 16:51,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 974
Снимка

Във връзка с реализацията на Национална програма „Сигурност” утвърдените от Агенцията по заетостта работни места по програма „Сигурност“ за област Сливен са 110. Съвместно с Областна дирекция на МВР - Сливен е направено разпределение на работните места по населени места, както следва:

- Община Сливен – 52 работни места;

- Община Нова Загора – 30 работни места;

- Община Котел – 20 работни места;

- Община Твърдица – 8 работни места.

Определянето на населените места и разпределението на работните места са съобразени с:

- регистрираните в Дирекции „Бюро по труда” търсещи работа лица от населеното място;

- регистрираната престъпност през изминали периоди;

- максимален брой населени места с цел изграждане на широка мрежа от “пазач-сътрудник по опазване на обществения ред” по НП „Сигурност”.

При изготвяне на разпределението са отчетени и указанията на Агенцията по заетостта наетите лица задължително работят на две смени. Не се допуска охрана в населени места с трайно полицейско присъствие. Няма да бъдат финансирани разходи за работни места в населени места, в които има териториално звено на МВР. Не се допуска и извършване на охрана от едно лице на една смяна.

Съгласно утвърдената Процедура за реализация на НП „Сигурност” областният управител е работодател на наетите по програмата лица. Подписан е договор с Дирекция „Бюро по труда” Сливен за финансиране на заетостта им. Безработните лица ще бъдат назначени на пълно работно време за срок от 8 месеца. Те ще работят на две смени на длъжност „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред”.

Областният управител на област Сливен е предложил партньорство при осъществяване на дейностите по програмата на четирите общини на територията на областта.