Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национални игри за трансплантирани и диализирани ще се проведе в Сливен

21 май 2014 16:49,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 875
Снимка

В периода 30.05.2014 г. - 01.06.2014 г. в Сливен ще се проведат VI-те Национални игри за трансплантирани и диализирани. Те се организират от Обществен съвет за подкрепа на донорството /ОСПД/ гр. Сливен в партньорство с „Български съюз на трансплантираните”, Изпълнителната агенция по трансплантации в България и община Сливен. Те са част от Националната кампания за донорство, подкрепена от Министерство на здравеопазването.

Проявите в рамките на програмата ще започнат на 30.05.2014 г. от 20.30 ч. с Парад на донорството, който ще тръгне от сградата на НТС и ще завърши на площад „Хаджи Димитър“. Там игрите ще бъдат официално открити, като се очаква министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева да присъства на церемонията. Ще бъде отслужена и заупокойна молитва в памет на донорите.

Националните игри за трансплантирани и диализирани ще се проведат за първи път извън столицата. Сред целите на игрите е да популяризират донорството и да стимулират трансплантациите в България, която е на едно от последните места в света. Друга цел е да се провокира желанието за спорт и изяви и да се повиши самочувствието на трансплантираните и диализираните.

Организаторите са убедени, че тазгодишните игри ще спомогнат за увеличаването на трансплантациите и формирането на нови нагласи и убеждения за положителната сила на този най-висш акт на хуманизъм и любов към ближния.