» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

110 работни места по програма „Сигурност“ са утвърдени за област Сливен

21 May 2014 16:51,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 969
Снимка

Във връзка с реализацията на Национална програма „Сигурност” утвърдените от Агенцията по заетостта работни места по програма „Сигурност“ за област Сливен са 110. Съвместно с Областна дирекция на МВР - Сливен е направено разпределение на работните места по населени места, както следва:

- Община Сливен – 52 работни места;

- Община Нова Загора – 30 работни места;

- Община Котел – 20 работни места;

- Община Твърдица – 8 работни места.

Определянето на населените места и разпределението на работните места са съобразени с:

- регистрираните в Дирекции „Бюро по труда” търсещи работа лица от населеното място;

- регистрираната престъпност през изминали периоди;

- максимален брой населени места с цел изграждане на широка мрежа от “пазач-сътрудник по опазване на обществения ред” по НП „Сигурност”.

При изготвяне на разпределението са отчетени и указанията на Агенцията по заетостта наетите лица задължително работят на две смени. Не се допуска охрана в населени места с трайно полицейско присъствие. Няма да бъдат финансирани разходи за работни места в населени места, в които има териториално звено на МВР. Не се допуска и извършване на охрана от едно лице на една смяна.

Съгласно утвърдената Процедура за реализация на НП „Сигурност” областният управител е работодател на наетите по програмата лица. Подписан е договор с Дирекция „Бюро по труда” Сливен за финансиране на заетостта им. Безработните лица ще бъдат назначени на пълно работно време за срок от 8 месеца. Те ще работят на две смени на длъжност „Пазач-сътрудник по опазване на обществения ред”.

Областният управител на област Сливен е предложил партньорство при осъществяване на дейностите по програмата на четирите общини на територията на областта.