Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител приветства децата от Международния детски фолклорен танцов фестивал

22 май 2014 16:05,
Излъчване: Област Сливен преди 9 години, брой четения: 883
Снимка

На 22.05.2014 г. областният управител Корнелий Желязков посрещна представители на 12-те страни-участнички в 18-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”.

Той приветства с добре дошли децата и техните ръководители от България, Албания, Индия, Молдова, Полша, Русия, Словакия, Сърбия, Тайван, Турция, Украйна и Унгария. „От дълги години следя фестивала и съм негов почитател. Смятам, че фолклорът е най-добрият начин за изразяване на идентичността, културата и традициите на един народ или етнос. Това е и начинът да опознаеш, разбереш и приемеш другите. Убеден съм, че и тази година фестивалът ще постигне своята мисия за създаване на многобройни и дългогодишни приятелства“, каза той.

Ваня Шишкова – началник отдел „Образование, култура и вероизповедания” в община Сливен, представи на областния управител участниците. Домакин и гости си размениха подаръци.

Символичният домакин на 18-ия Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници” е танцов състав „Аглика” при 11 СОУ „Константин Константинов”. От Сливен в концертите участват още танцовите състави „Веселие” при 1 СОУ „Хаджи Мина Пашов”, „Детелина” при 12 ОУ „Е.Багряна”, „Българче” при 2 ОУ „Христо Ботев” и НЧ „Х.Димитър 1937”, „Тракийче” при Детски комплекс и танцовите състави при Културно-просветното дружество на каракачаните в Сливен и кв. Речица. Програмата на фестивала включва утвърдени във времето прояви – срещи по училища и институции, участие в тържествения ритуал по повод 24 май – празник на българската просвета и култура, концерти на открита сцена на пл. „Хаджи Димитър” и в 11 селища на община Сливен.

По този повод г-н Желязков предложи догодина прояви да се организират и в другите общини на област Сливен и ще лобира пред кметовете им за това.

Снимки

Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10