» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ЗА 24 май

23 May 2014 11:40,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 916
Снимка

Уважаеми дейци на просветата и културата,

Скъпи учители и ученици,

Скъпи съграждани,

 

Приемете моите най-сърдечни поздрави по случай 24 май – Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура!

24 май е един от най-светлите и почитани български празници - празник на духовното извисяване и на стремежа към усъвършенстване чрез наука, образование и култура. Нека на този ден, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, отдадем заслуженото на хората, които обучават и възпитават поколения млади българи. Нека отправим благодарност към хората, които с ум, сърце, обич и търпение градят устоите на нацията, които съхраняват родния ни език, култура и идентичност.

Скъпи ученици, обичайте и пазете родния български език – той е прозорецът към света. Продължавайте да разширявате знанията си и да се обогатявате духовно, борете се за идеалите си и постигайте мечтите си, но винаги носете в сърцата си своята родина и език!

Поздравявам всички вас – учители, възпитатели, просветители, артисти, самодейци, културни и читалищни дейци, като ви пожелавам крепко здраве, творческо вдъхновение и нескончаема енергия и всеотдайност!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КОРНЕЛИЙ ЖЕЛЯЗКОВ

Областен управител на област Сливен