» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Весела Стефанова получи приза „Майчино сърце“

02 June 2014 11:25,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1167
Снимка 1

На 01.06.2014 г. в областна администрация Сливен беше връчен призът „Майчино сърце“ за приемен родител. Той е под патронажа на областния управител Корнелий Желязков и е по инициатива на сдруженията с нестопанска цел „За духовни и социални дейности” с председател Виктория Тачева, „Демократичен съюз на жените” с председател Гинка Стоянова и Фондация „Рози” с председател Роза Кънчева.

На церемонията присъстваха Майя Грозданова – консултант „Закрила на детето” към УНИЦЕФ България, заместник-кметове на общините Сливен и Котел, началникът на отдел „Закрила на детето” Сливен, администратор и социални работници от екип по приемна грижа за община Сливен, ръководители на социални услуги, представители на неправителствени организации, заместник-председателят на Областния съвет на детето, приемни семейства от областта.

Празненството започна с песни и танци на децата от ЦДГ „Детски рай“ - специален подарък за всички приемни семейства.

Срещата откри областният управител Корнелий Желязков. Той приветства гостите и подчерта, че развитието на приемната грижа е важна част от процеса на деинституционализация на деца. Той изрази благодарност към всички приемни семейства в област Сливен, които отглеждат в семействата си и даряват с обичта си деца, лишени от родителска грижа и всеотдайно полагат усилия те да получат максимално добри грижи и възможност за развитие.

Областният управител връчи приза „Майчино сърце” – медальон и грамота, на тазгодишната носителка Весела Петрова Стефанова, която е приемен родител на две деца.

Виктория Тачева връчи на г-жа Стефанова диплом от името на организациите – учредители на приза. На останалите приемни семейства от 2013 г. Соня Келеведжиева – общински съветник и член на УС на СНЦ „Демократичен съюз на жените”, връчи грамоти за принадлежност към семейството на приемните родители и за личен принос към отглеждането и възпитанието деца, лишени от родителска грижа от името на организациите - инициатори на събитието. Носителката на приза и приемните семейства бяха поздравени и от Гинка Стоянова и Роза Кънчева.

Поздравителен адрес от името на Ева Жечева – председател на Държавна агенция за закрила на детето, към приемните семейства прочете Тони Тенева – заместник-председател на Областния съвет на децата.

Майя Грозданова пожела на приемните семейства да съхранят оптимизма и вярата в добрите идеи. Тя съобщи, че развитието на приемната грижа в област Сливен е включено в Плана за действие за изпълнение на проект „Подкрепа за деца в конфликт със закона, деца в риск и техните семейства” и УНИЦЕФ България ще подкрепи реализацията на дейности в тази насока.

Photos

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 6Снимка 7