Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Един незабравим ден

03 юни 2014 16:28, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 10 години, брой четения: 2629
На екскурзия в Трявна

30.05.2014г. - последен учебен ден за четвъртокласниците от ХІІ ОУ “Ел. Багряна “ - Сливен. Дъгоочакван, желан и различен – завършиха началната училищна степен, получиха удостоверенията си във възрожденския град Трявна.

Голямо преживяване за всеки от трите класа бе посещението в Тревненското школо. Да седнат на дългите дървени пейки, да напишат нещо в пясъка, да пипнат перата от мастилниците, да прелистят пожълтелите страници на старите учебници бе преживяване, което ще запомнят през целия си живот.

В Трявна децата имаха възможност да посетят Даскаловата къща и къщата-музей на Петко Славейков. Запознаха се с бита на възрожденските българи, усетиха духа на отминалите времена.

Освен с историческото минало учениците имаха възможност да се запознаят и с красотата на неповторимата българска природа. Разходихме се из красивия каньон на Дряновската река, разгледахме пещерата Бачо Киро, посетихме Дряновски манастир, поклонихме се в Костницата на загиналите участници в Априлското въстание.

Видяното, чутото, преживяното четвъртокласниците ще запомнят за цял живот!

Снимки

На екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в Трявна