» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Един незабравим ден

03 June 2014 16:28, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 10 years ago, number of readings: 2628
На екскурзия в Трявна

30.05.2014г. - последен учебен ден за четвъртокласниците от ХІІ ОУ “Ел. Багряна “ - Сливен. Дъгоочакван, желан и различен – завършиха началната училищна степен, получиха удостоверенията си във възрожденския град Трявна.

Голямо преживяване за всеки от трите класа бе посещението в Тревненското школо. Да седнат на дългите дървени пейки, да напишат нещо в пясъка, да пипнат перата от мастилниците, да прелистят пожълтелите страници на старите учебници бе преживяване, което ще запомнят през целия си живот.

В Трявна децата имаха възможност да посетят Даскаловата къща и къщата-музей на Петко Славейков. Запознаха се с бита на възрожденските българи, усетиха духа на отминалите времена.

Освен с историческото минало учениците имаха възможност да се запознаят и с красотата на неповторимата българска природа. Разходихме се из красивия каньон на Дряновската река, разгледахме пещерата Бачо Киро, посетихме Дряновски манастир, поклонихме се в Костницата на загиналите участници в Априлското въстание.

Видяното, чутото, преживяното четвъртокласниците ще запомнят за цял живот!

Photos

На екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в ТрявнаНа екскурзия в Трявна