» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства на урок по родолюбие в ГПЗЕ „Захари Стоянов” Сливен

02 November 2009 17:25,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1334
Областият управител г-н Кавръков и г-жа Соня Келеведжиева

На 2.11.2009 г. областният управител г-н Марин Кавръков и експертът за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова присъстваха на урок по родолюбие в ГПЗЕ „Захари Стоянов” Сливен.

Срещата бе организирана от преподавателката по български език и литература г-жа Соня Келеведжиева във връзка с честване на Деня на народните будители.

Учениците разискваха на тема „Дейността на будителите през българското Възраждане и будителите днес”.

В импровизирания урок по родолюбие областният управител г- Марин Кавръков разказа на учениците за дълбоките традиции на българския народ свързани с почитта към мъртвите праотци работили за укрепване на българската държава и българската духовност. Още в прабългарския календар е имало празничен ден на почит и признателност към праотците. Той направи паралел между този древен прабългарски празник и съвременния 1-ви ноември, като израз на приемствеността на най- древните български обичаи и традиции.

Учениците подариха на областния управител г-н Марин Кавръков книгата „Наричаха го Софроний” с посвещение „Вярваме, че рождеството се е случило вече в душата Ви. С надежда за добри спомени от срещата в чест на народните будители”.

Photos

урок по родолюбиеученици от ГПЗЕ "Захари Стоянов"карта с народните будители от област Сливен