» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова и зам. областният управител Фатме Мустафова бяха днес сред гостите на официалното

07 May 2008 09:10,
Emission of: District Sliven 16 years ago, number of readings: 1415
111

Юбилейното издание събра в Сливен в периода от 7 до 9 май творци и издатели на детски книги от страната и чужбина, както и много деца.

Основен организатор на събитието е Регионална библиотека „Сава Доброплодни". То се провежда под патронажа на първата дама Зорка Първанова с подкрепата на Министерството на културата, община Сливен, Областна администрация – Сливен, Ротари клуб-Сливен и други.

Началото бе поставено с концертна програма в празнично украсеното фоайе на Драматичен театър “Стефан Киров", в която взеха участие деца от вокална група „Пчелички" при II ОУ, мажоретен колектив от Х СОУ и др. Пожелавайки на добър час на фестивала, директорката на РБ „С. Доброплодни" Росица Петрова добави: „Книгата носи послание до всички човешки сърца, прави живота на децата по-интересен и по-мъдър и особено им е нужна сега – в днешния глобален и динамичен свят. Вярвам, че проявите, включени във фестивалната програма, ще бъдат интересни и полезни за всички, а срещата с творчеството, изкуството, младостта и таланта ще ви зареди с оптимизъм и надежда, че хубавата детска книга ще продължи да бъде част от духовния живот на децата". От страна на гостите приветствие поднесе Игор Чипев – директор на Дирекция „Книга и библиотечно дело" в Министерството на културата.

По-късно г-жа Чолакова и г-жа Мустафова присъстваха на откриването в изложбена зала „Сирак Скитник" на художествено-документалната изложба „Джани Родари", осъществена по проект на фондация „Аида" – Верона, Италия. Г-жа Чолакова откри кръгла маса в зала „Май" на тема „Детската книга на XXI век и нейните читатели". Тя изрази благодарност към г-жа Петрова и нейния екип, направили така, че днес фестивалът да заема достойно място не само в културния календар на община Сливен, но и в цялата страната, и пожела на добър час на форума.

Photos

222333444