» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се кръгла маса на тема „Образование, квалификация и реализация в текстилната индустрия”

13 June 2014 17:26,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1091
снимка

На 13.06.2014 г. в гр. Сливен, областният управител Корнелий Желязков взе участие в кръгла маса на тема „Образование, квалификация и реализация в текстилната индустрия” – едно от събитията по отбелязването на 180 години българска индустрия.

 

Г-н Желязков приветства участниците и гостите на кръглата маса, като подчерта, че реиндустриализацията е едно от необходимите предизвикателства на съвремието ни. Той посочи, че за осъществяването й е необходимо да се постигне съответствие между потребностите на икономиката и възможностите на професионалното обучение.

 

Участници от няколко министерства, представители на общини, учебни заведения и фирми свързани с текстилната промишленост, дискутираха съвременните проблеми и тенденции по темата на кръглата маса.

 

По време на форума бяха показани няколко полезни презентации на теми, свързани с пазара на труда, състоянието на съвременното образование по текстил и изискванията към новите кадри, които се обучават в това направление.

С интересните и полезни дискусии, участниците показаха навременността на кръглата маса, като засвидетелстваха своята ангажираност и намерения за все по-добро сътрудничество помежду си.

 

В заключителната част на форума, областният управител Корнелий Желязков обяви победителите в Националния ученически конкурс за статии в Уикипедия, тематично насочени към живота и делото на Добри Желязков.

 

Проявата се организира от областна администрация Сливен, община Сливен, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост, Браншовия съюз на производителите на текстил и Националния музей на текстилната индустрия – Сливен.

Photos

г-н Желязковкръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла масакръгла маса