» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Мобилна изложба „Добри Желязков – Фабрикаджията – първият български предприемач“

13 June 2014 18:04,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1236
мобилна изложба

На 13.06.14г. в 15 ч. пред НТС, гр. Сливен, областният управител Корнелий Желязков официално откри изложба, показваща делото на видния сливенец Добри Желязков.

При откриването, областният управител връчи почетен знак и диплом на Васил Дечев – уважаван краевед и историк, който бе удостоен с отличията за значим принос в проучването на българското възраждане в област Сливен, както и за изследването на живота и делото на Добри Желязков – Фабрикаджията.

Тони Димитрова, Мария Трънчева и Георги Топчиев също получиха почетен знак и диплом - за значим принос в организирането и провеждането на Националното честване 180 години българска индустрия.

Г-н Корнелий Желязков изрази задоволството си от това, че още в деня на откриването си, изложбата събуди завиден интерес от страна на гражданите на града и гостите на Сливен

Проявата се организира от областна администрация Сливен, община Сливен, Федерацията на независимите синдикални организации от леката промишленост, Браншовия съюз на производителите на текстил и Националния музей на текстилната индустрия – Сливен.

Спомоществователи на изложбата са Миролио ЕАД, Декотекс АД, ЗММ Сливен АД, Динамо Сливен АД, Коркос ООД, Превента ООД, ВИТЕКС ТРОЯН АД.

Photos

мобилна изложбамобилна изложбамобилна изложбамобилна изложбамобилна изложбамобилна изложбамобилна изложбамобилна изложбакръгла маса