» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Връчени бяха първите трудови договори по НП „Сигурност” за община Котел

17 June 2014 11:37,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1085
Снимка 1

На 17.06.2014г. заместник областният управител Неджми Ахмед връчи първите за община Котел трудови договори по Националната програма „Сигурност”.

Събитието се състоя в залата на община Котел, където 12 безработни до момента лица, живеещи на територията на общината, получиха възможността за заетост и трудови доходи.

Участваха още Детелина Адамова – заместник-кмет на община Котел, Мария Ригова – началник отдел „Услуги по заетостта“ към Дирекция „Бюро по труда“, Али Чобанов – главен инспектор към РУП - Котел и кметовете на населените места от община Котел, в които стартира програмата.

Присъстващите изразиха задоволството си от стартирането на програмата за община Котел, тъй като това дава възможности на още безработни лица да се реализират на пазара на труда.

В национален мащаб целта на програмата е осигуряване на заетост и трудови доходи на безработни лица, подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в общини с висока безработица и високо ниво на битова престъпност. НП „Сигурност“ е разработена и се изпълнява съвместно от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на вътрешните работи и е финансово обезпечена със средства от държавния бюджет.

Областните управители в качеството им на работодатели по програмата разкриват работни места за изпълнение на дейностите, сключват индивидуални трудови договори с безработните лица, насочени от съответната Дирекция „Бюро по труда”, създават необходимата организация на работа и осъществяват контрол по изпълнение на програмата.

Photos

Снимка 2Трудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори КотелТрудови договори Котел