Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства на тържеството...

04 ноември 2009 14:14,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1216
областият управител г-н Кавръков и Сливенският митрополит Йоаникий

На 4.11.2009 г. в гр. Сливен, когато светата Църква отбелязва паметта на св. Иоаникий Велики се проведе тържество за отбелязване на 70- годишнината и именния ден на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.

Областният управител г-н Марин Кавръков присъства на тържеството, както и областните управители на Ямбол и Бургас, депутати от 21 –ви избирателен район, свещеници и членове на духовните учреждения, кметовете и председатели на общински съвети на Бургас, Сливен, Ямбол.

Областният управител г-н Марин Кавръков поднесе поздравителен адрес на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий, в който се казва: ”И подобно на Свети Иоаникий Велики, който сочел на заблудилите се истинския път, изцерявал болните с името на Христа и извършвал много чудеса, Вие, с Вашия пример, поглед, десница и слово ни водите по светлия път, който непреклонно следвате във времето.”

Много православни миряни да присъстваха в това духовно празненство в катедралния храм „ Св. Димитър” и взеха молитвено участие в светата литургия.

Снимки

областият управител г-н Кавръков и Сливенският митрополит Йоаникийпразнична молитва на тържеството