Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков свика регионалния пандемичен комитет

05 ноември 2009 17:28,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1456
Участници в работната среща

На 5.11.2009 г. в 10 часа в областна администрация се проведе втората среща на регионалния пандемичен комитет. Това е втората по рода си среща в която бяха разгледани въпроси за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

В заседанието взеха участие областният управител г-н Марин Кавръков, зам.областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров, главен секретар на РИОКОЗ Сливен д-р Константин Дишлиев, ръководителката на Регионалния център по здравеопазване д-р Недялка Чолакова, Директора на Регионалната здравна каса д-р Славов и др.

„Няма място за паника, ръстът на заболяемостта не е по-висок от стойностите регистрирани през изминали зимни сезони. Нека гражданите да ограничат посещаването на масови прояви и мероприятия”, обобщи в заключение д-р Дешлиев.

Регионалния пандемичен комитет реши за превенция и профилактика на грипа да изготви препоръки и предписания към: училищата и детските градини, големите търговски обекти, болничните заведения, аптеките, големите транспортни фирми и държавните учреждения и институции.

В 14.00 часа днес със заповед на областният управител е сформирана нарочна комисия, която ще следи за изпълнение на предписанията на Пандемичния комитет.

Снимки

Участници в работната среща

Файлове

препоръки [59.5KB]

Microsoft Word Document