» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Връчени бяха първите трудови договори по НП „Сигурност” за община Нова Загора

19 June 2014 14:51,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1018
Връчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова Загора

Нa 19.06.2014 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев връчи първите за община Нова Загора трудови договори по Национална програма „Сигурност”.

 

На срещата по връчването присъстваха още Валентина Сердарска – Дирекция „Бюро по труда” Нова Загора и Петър Енчев – представител на РУП Нова Загора.

 

На този етап назначени са вече 16 безработни лица, които ще работят за опазване на обществения ред в 8 населени места от община Нова Загора: с. Дядово, с. Кортен, с. Караново, с. Каменово, с. Коньово, с. Съдиево, с. Събрано, с. Стоил войвода.

 

На лицата, които ще работят по програмата, бе проведен инструктаж относно функционалните им задължения.

 

В кратък срок ще бъдат назначени и останалите 4 безработни лица, които ще работят като Пазач – сътрудник по опазване на обществения ред в с. Ценино и с. Езеро, община Нова Загора.

 

В национален мащаб целта на програмата е осигуряване на заетост и трудови доходи на безработни лица, подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в общини с висока безработица и високо ниво на битова престъпност. НП „Сигурност“ е разработена и се изпълнява съвместно от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на вътрешните работи и е финансово обезпечена със средства от държавния бюджет.

Областните управители в качеството им на работодатели по програмата разкриват работни места за изпълнение на дейностите, сключват индивидуални трудови договори с безработните лица, насочени от съответната Дирекция „Бюро по труда”, създават необходимата организация на работа и осъществяват контрол по изпълнение на програмата.

Photos

Връчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова ЗагораВръчване на трудови договори по НП "Сигурност" в Нова Загора