» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова получи грамота и малка пластика за принос в организирането и провеждането на Наци

09 May 2008 14:45,
Emission of: District Sliven 15 years ago, number of readings: 1231

Отличието й бе присъдено от ръководството на Регионална библиотека „Сава Доброплодни" и връчено по време на официалната церемония в ДТ „Ст. Киров" за връчване на традиционните награди за детско книгоиздаване, които се раздават в рамките на Националния фестивал на детската книга.

Националната награда "Константин Константинов" за цялостен принос в детското книгоиздаване през 2007г. беше присъдена на писателя-сатирик Марко Ганчев. Тя включва малка пластика от скулптора Сейфетин Шекеров, диплом и парична сума. Награди бяха раздадени и в категориите автор, издателство и илюстратор, като съответно техни носители станаха поетесата Петя Александрова, ИК „Пан" и илюстраторката Ралица Мануилова. Г-жа Чолакова връчи наградите на организации и личности, подпомагали през годините фестивала.

Програмата на днешния последен ден на X Национален фестивал на детската книга в Сливен включва премиера на книгата „Весела чета с боси крачета" и представлението „Синята стрела" на детски театър от град Верона, Италия. Фестивалът ще бъде закрит в 12,30 ч. със заключителен концерт в ДТ „Ст. Киров" с участието на Хайгашот Агасян, балет „Барби", детски хор „Пчелички" и Клуб за млади поп и рок изпълнители „Ритъм".