» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Церемония по откриване на обновения здравен център в село Жеравна

10 November 2009 13:03,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1376
церемония по откриването на здравната служба

На 10.11.2009 г. от 9:30 часа се състоя церемония по откриването на обновения здравен център в село Жеравна.

На откриването присъстваха областният управител г-н Марин Кавръков, заместник областният управител г-н Христо Карабекиров, експертът за връзки с обществеността г-жа Цветана Ненова, заместник кметът на община Котел г-жа Веселина Русева, майор Рий, сержант Филипи и началникът на отдела за сътрудничество Подполковник Ерик Хартман.

Областният управител г-н Марин Кавръков благодари на амириканските военослужещи за помощта, която оказват на с. Жеравна и другите селища в района на полигона ”Ново село”.

Той припомни, че съвсем скоро на 10.12 тази година се навършват 95 години от назначаването на първия български посланник в САЩ- Стефан Панаретов.

Областният управител пожела и в бъдеще, за отношенията между България и САЩ да се работи така, както великият сливенски дипломат е работил в началото на века.

„Нашето бъдеще, като нация и народ зависи от нашето здраве. Здравето на децата е нашият приоритет. С този ремонт това е една крачка към всичко, което ни предстои в бъдеще. Събитието е връх в приятелството и партньорството между нашите два народа” подчерта Г-н Хартман в своето приветствие.

За ремонта на подовата настилка, покрива и тавана са усвоени 13 789 долара по Програма за хуманитарна помощ от Европейското командване на въоръжените сили на САЩ в Европа.

Photos

приветствие на областният управителгости на церемонията