» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Корнелий Желязков се поклони пред паметника на Апостола в Сливен

18 July 2014 12:18,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 913
177-годишнина от рождението на Левски

На 18.07.2014 г. на площад „Васил Левски” в Сливен се проведе церемония по повод 177-годишнината от рождението на Апостола. Организатор на проявата беше Община Сливен.

В духа на събитието бяха подготвени прекрасни рецитали и патриотична българска музика.

Гости на мероприятието бяха областният управител Корнелий Желязков, кметът общината – Кольо Милев, председателят на Общински съвет Сливен – Мария Григорова, общински съветници, представители на ОДП и ПБЗН на МВР, представители на военни и ветерански учреждения, културни дейци и граждани.

Гостите поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола.

 

Васил Иванов Кунчев, Дяконът, Игнатий или просто Левски – едни от многото имена, с които е известен Апостолът на свободата. Левски е основна фигура в българското освободително движение. Организира Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК).

 

„За Отечеството работя, байо! Кажи ти моите и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно…” (Васил Левски)

Photos

177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски177-годишнина от рождението на Левски