Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков даде старт на коледната благотворителна кампания „Весела коледа за всички”

17 ноември 2009 13:24,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1203
Участници в работната среща

На 16 ноември 2009 г., от 16:00 часа, в сградата на областна администрация Сливен се проведе работна среща по повод стартирането на коледната благотворителна кампания „Весела коледа за всички” под патронажа на областния управител г-н Марин Кавръков.

Областният управител г-н Марин Кавръков приветства присъстващите и сподели причините довели до стартирането на кампанията. Такава кампания не е правена досега от Областна администрация. Той представи пред присъстващите идеята тази Коледа да бъде светла, за всички изоставени, болни и бедни хора.

В област Сливен съществуват 24 социални заведения, за които малко хора знаят. Това са домове където пребивават болни хора, бедни, изоставени деца. По негова молба е направена справка за нуждите от най-необходимите хранителни и нехранителни стоки. Социалните домове са заявили съвсем елементарни нужди: тоалетни принадлежности - сапун, прах за пране, паста за зъби, памперси и хранителни продукти – захар, кус-кус, нишесте, фасул, ориз, грис, олио. Въз основа на събраната актуална информация от социалните домове, потребностите им възлизат на около 6400 лв. необходими за консумативи и храни.

Областна администрация е изпратила молба към МТСП за финансова помощ за закупуване на заявените продукти, но вероятността да бъде осигурена не е голяма.

Изпратени са писма за помощ и подкрепа до звената на държавната администрация, неправителствени организации, банки, културни институции, читалища в областта. Идеята е който няма финансова възможност, да подпомогне кампанията според своите възможности. Драматичният и кукленият театър могат да предложат безплатно представление, художествената галерия и музеите безплатно посещение, горското стопанство да осигури дърва за отопление и поне 10 коледни дръвчета. Децата от училищата могат изготвят картички за хората от социалните заведения.

Заместник областния управител г-н Пейчо Пейчев предложи на 20 ноември /петък/ да се проведе работна среща, на която да се коментира вида, формата на програмата, да се коментира план за действие, да се разпределят отговорностите и начина на действие.

 

В навечерието на големия християнски празник и Нова година много хора и фирми отварят сърцата си за нуждаещите се.

Чрез тази кампанията ще бъдат обединени всички усилия за удовлетворяването на материалните и духовни потребности на децата и възрастните хора в неравностойно положение в област Сливен.

 

Снимки

Участници в работната срещаУчастници в работната среща