Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пресконференция на областния управител г-н Марин Кавръков, под надслов „Сметища ли са нашите реки? ”

17 ноември 2009 13:31,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1501
река Тича

Днес 17.11.2009 г. в заседателната зала на Областна администрация - Сливен се проведе пресконференция на областния управител г-н Марин Кавръков, под надслов „Сметища ли са нашите реки? ”.

На пресконференцията беше представена политиката на Областна администрация Сливен относно големия екологичен проблем замърсяването на водосборните райони.

Отпадъците са основен проблем за всяка страна. Те могат да създадат сериозни рискове за здравето на хората и за околната среда. Правилното управление и контролиране на сметищата е основна европейска политика, която цели да се намали въздействието върху околната среда, от неправилното депониране на битовите отпадъци.

Със заповед на Областния управител г-н Марин Кавръков бе назначена специализирана комисия, която да обследва техническото и експлоатационно състояние на потенциално опасните водни обекти и проводимостта на речните корита на територията на област Сливен. Комисията имаше за цел да осъществи контрол по осигуряване на проводимостта на речните корита и почистване на реките извън населените места, да установи нерегламентираните дейности в заливаемите зони на речните корита извън населените места.

Констатациите на специализираната комисия са изпратени освен до кметовете на общините в областта, до ръководителите на институциите, имащи отношение по спазване на законодателството в областта на околната среда-РИОСВ, Басейновите дирекции.

Областна администрация ще координира усилията на институциите, на неправителствените и други организации за повишаване нетърпимостта на обществото към замърсяването.

„Тази територия е домът, в който живеем, и който ще оставим на поколението след нас. Ние трябва да сме подготвени и да направим всичко възможно за да предотвратим санкциите, които ще ни наложи Европейската комисия за неотговарящите на стандартите сметища.” - каза Областният управител г-н Марин Кавръков.

Снимки

пресконференцияпресконференция

Файлове

нерегламентирани сметища [3.97MB]

Microsoft Word Document