Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Зам.областният управител г-н Пейчо Пейчев участва в дискусиите на международна кръгла маса организирана от Българския хелзинкски комитет

19 ноември 2009 11:18,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1417
зам. областен управител г-н Пейчо Пейчев

На 18 ноември 2009 г. в заседателната зала на Общинския съвет в Ловеч се проведе международна кръгла маса на тема „Укрепване на обществения надзор върху затворите в България и Македония” организирана от Българския хелзинкски комитет.

Кръглата маса се реализира по проект и е посветена на укрепването на обществения надзор върху затворите в България и Македония.

В кръглата маса участваха зам. областният управител на област Сливен г-н Пейчо Пейчев, г-н Любомир Крилчев представител на Омбудсмана на Република България, представители на Министерство на правосъдието, Върховна касационна прокуратура, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Наблюдателните комисии от общините, където се намират затвори. От Македонска страна присъстваха г-н Кирил Ефремовски представител на Омбудсмана на Република Македония и началници на затвори в Македония.

Г-н Красимир Кънев председател на Българския хелзинкски комитет представи международните стандарти за осъществяване на надзор над местата за лишаване от свобода.

На кръглата маса бяха дискутирани спецификата на надзора върху медицинското обслужване и върху здравословните и безопасни условия на труд. Представен бе и Правилник за дейността на общинските наблюдателни комисии.