» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Среща на областния управител г-н Марин Кавръков с Управителния съвет на Сдружението на кметовете от Област Сливен

23 November 2009 16:48,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1118
участници в срещата

На 23.11.2009 г. в 10:30 часа в Областна администрация се проведе среща на областния управител г-н Марин Кавръков с Управителния съвет на Сдружението на кметовете от Област Сливен.

На срещата присъстваха г-н Николай Колев кмет на гр. Кермен, г-жа Веселина Калчева кмет на с. Тополчане, г-жа Анка Друмева кмет на с. Старо село, г-н Иван Василев кмет на с. Самуилово, г-н Димитър Андонов кмет на с. Гавраилово и г-н Стоян Тенев кмет на с. Злати войвода.

Всички участници в срещата поздравиха г-н Кавръков с назначаването му за областен управител на област Сливен и му пожелаха ползотворна и резултатна дейност.

На срещата областният управител г-н Марин Кавръков запозна присъстващите с приоритети на Областна администрация и позицията на администрацията, като държавен орган на управление.

Селските кметове представиха пред областният управител своите проблеми. Във всички населени места те са сходни: липсата на финансов ресурс за зимното снегопочистване, проблеми с EVN и качеството на енергоподаването, проблем с новите телефонни апарати и липсата на факс услуга, проблеми с водоснабдяването в населените места, замърсяването на речните корита и нерегламентираните сметища. Отново бе поставен въпросът и за връзката на гр. Кремен към магистрала „Тракия”.

Областният управител г-н Марин Кавръков обеща на представителите на Сдружението, че ще мобилизира държавните структури и ще следи за разрешаването на проблемите на техните населени места.

Photos

участници в срещата