» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител приветства директорите на училища на съвещание в РИО Сливен

11 September 2014 14:37,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1017
Съвещание с директорите на училища - септ.2014

На 11.09.2014 г., по покана на началникът на Регионален инспекторат по образованието – Бисерка Михалева, областният управител Валя Радева взе участие в ежегодното септемврийско съвещание на директорите на училища.

Областният управител изрази готовността си за подкрепа към образователните институции в региона: „В качеството си на областен управител ви уверявам, че ще съдействам, съгласно вменените ми правомощия, за реализирането на вашата високоблагородна дейност. Усилията, които полагате, както и резултатите, които постигате, са ключът към устойчивото развитие на всяко дете!”, каза Валя Радева.

Други официални гости на срещата бяха Надя Кантарева – директор на издателството на Министерство на образованието и науката – „Аз Буки” и кметът на община Сливен – Кольо Милев. Присъстваха и представители на Областна дирекция „Полиция” и Областно управление „ Пожарна безопасност и защита на населението”

Надя Кантарева представи последните новости в издателството на МОН, информацията за които да бъде в помощ на директорите и учителите от образователната система в региона. Директорът на „Аз Буки” изрази възхищението си от присъствието на толкова ръководни кадри и техния интерес и готовност за подкрепа към училищните институции.

Съвещанието продължи с дискусии по конкретни проблеми с техническа и организационна насоченост, като форматът бе пряка дискусия между директорите и представителите на отговорните институции.

Photos

Съвещание с директорите на училища - септ.2014Съвещание с директорите на училища - септ.2014