» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Поздравление от областния управител по случай откриването на новата учебна година

15 September 2014 10:12,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 927
Валя Радева

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

 

Изключително ми е приятно да ви поздравя с откриването на новата учебна 2014-2015 година.

И тази есен врати отварят празнично окичените училища, за да посрещнат учители и малки и големи ученици.

Безспорно най-развълнувани са онези, които за първи път през тази година прекрачват прага на училището – първокласниците. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно!

За по-големите ученици започват дълги дни, изпълнени с уроци и контролни. Приемете ги като условие за проява на вашата воля и упоритост, на жаждата ви за нови знания. Пазете традициите на българското училище, умножавайте успехите му, почитайте всеотдайността на своите преподаватели!

Призванието на учителя е да съхрани ентусиазма, вечния стремеж към знанието и да го допълни с мъдрост и опит. За да се изгради една сграда, са необходими солидни основи, а за да се изградят личности, справящи се с предизвикателствата на новото време, се изисква от вас – педагозите, да имате висок интелект, отлична подготовка и огромно човешко сърце. Нека любовта на вашите ученици бъде най-ценното признание за отговорния ви труд!

Ролята на родителя е да подкрепя своите деца в нелекия им път. Вдъхвайте увереност на децата си и ги убеждавайте, че със своя труд и упоритост ще станат знаещи, можещи и успели хора!

На всички желая здраве, сили, кураж и успешна нова учебна година!

 

ВАЛЯ РАДЕВА

Областен управител