» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Валя Радева участва в откриването на новата академична година

15 September 2014 16:25,
Emission of: District Sliven 9 years ago, number of readings: 1390
приветствие от областния управител

На 15.09.2014 г. областният управител на област Сливен взе участие в откриването на новата академична година на Филиал Сливен към Медицински университет Варна, по покана на доц. д-р Нели Спасова – директор на филиала.

Чрез видеовръзка, студентите от Филиал Сливен, ръководството и официалните гости, имаха възможността да гледат в реално време откриването на новата академична година в гр.Варна и да чуят поздрава, отправен от ректора на университета – проф. д-р Красимир Иванов.

Валя Радева също приветства студентите на Филиал – Сливен:” Вярвам, че обучението ви тук ще ви изгради като компетентни и мотивирани медицински сестри и акушерки, които ще носят голяма отговорност за здравето на българските граждани, ще даряват милосърдие и надежда за живот. Убедена съм, че ще представяте достойно Филиал – Сливен и Медицински университет – Варна сред медицинската общност на България.

Убедена съм и че преподавателите ще дадат най-доброто от себе си, за да се подготвят най-добрите кадри в сферата на здравните грижи. Защото нашият общ стремеж е Сливен да стане модерен университетски център, а филиалът – еталон в обучението на медицински сестри и акушерки.”

Своите приветствия поднесоха и Кольо Милев – кмет на община Сливен, Васислав Петров – директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински”, Бисерка Михалева – началник на Регионален инспекторат по образованието – Сливен.

Официален гост на събитието бе и Десислава Танева, която получи дълбоко признание за това, че е инициирала и спомогнала за откриването на Филиал Сливен.

През изминалата година, която беше първа за Филиал Сливен, са приети 40 студенти в специалностите „Медицинска сестра” и „Акушерка”. Тази година е факт приемът на още 43 студенти, които ще се обучават в първи курс.

Photos

Приветствие от доц. д-р Нели СпасоваПолагане на клетва от страна на новите студентивидеовръзка с откриването във Варна в реално време