Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Град Твърдица отбеляза своя празник на Петковден

14 октомври 2014 14:19, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 9 години, брой четения: 1958
---

Общинският съвет в Твърдица удостои със званието „почетен гражданин” сценаристът и режисьор Илия Костов и инж. Петко Петков. Това стана по време на тържествено заседание на местния парламент по повод празника на Твърдица – Петковден.

 

С името на Илия Костов се свързват филмите„Мадам Бовари от Сливен”, „Особено слънчево”, „Асистентът” и др.

Инж. Петко Петков е общественик, изявен дарител на редица меропирятия в общината. Със собствени средства е извършил ремонт на църквата в кв. „Козарево”. Имената на Костов и Петков бяха вписани в почетната книга на Твърдица и те положиха подписите си на нейните страници.

 

Преди заседанието на Общинския съвет, на пл. „Свобода” беше извършен ритуал по издигане на знамената на община Твърдица, на Р България и Европейския съюз и поднасяне на цветя пред паметника на Свободата.

„За мен е чест и удоволствие да ви поздравя с празника на град Твърдица - храмовият празник на нашата църква, който честваме за 21-ви път. Нека Св. Петка като закрилник на дома и семейството да ви дава воля и сили, да бъдете живи и здрави. На вас и вашите семейства благоденствие. Искам да ви уверя, че все така ще работим за благоденствието на града”, заяви в словото си кметът на общината Атанас Атанасов.

 

Сред официалните гости на тържеството бяха областният координатор на ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, Галя Захариева от ГЕРБ-Нова Загора, общинският координатор на партията в Сливен Здравко Костадинов и общинският съветник Тодор Начев.

По време на церемонията беше прочетен поздравителен адрес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

„На днешния светъл празник -Петковден, пожелавам да бъдете силни и много здрави. Сигурен съм, че и занапред ще допринасяте за развитието на общината и вярвам, че тези усилия ще бъдат оценени от всички жители. Убеден съм, че това са целите, които всички ние трябва да следваме – за да имаме успехи е необходима много активна работа и изпълнение на проекти, и инициативи, които са в полза на населението”.

Своите поздравления изпрати и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел. В своето приветствие тя отбелязва, че Твърдица се нарежда сред най-китните и забележителни планински български градове.

 

„Вие имате изключителни поводи за гордост – вековна и богата история, съхранени традиции и неповторима природа. Убедена съм, че местната власт и гражданите притежават и сили, и идеи, и упоритост да реализирате своите възможности, за да се развива Твърдица стабилно и устойчиво, утвърждавайки се като желано място за инвестиции и живот”, пише Мария Габриел.

Снимки

---------